Tarihçe - bortacina

İçeriğe git

Ana Menü

Tarihçe

Firmamızın Kısaca Tarihi

Fatin Bortaçina devlet tarafından Fransa’ nın Dijon Üniversitesi’ ne gönderildi. Alkollü içkiler mühendisliği eğitimi aldı ve 1950’ de Türkiye’ ye dönerek firmayı önce Ankara Kırıkkale’ de kurdu. O yıllar Bortaçina şarapçılık Orta Anadolu üzümleri kalecik karası, beyaz emir ve Narince’ yi işledi. Üretimin %40 gibi önemli bir kısmını ihraç etti. Ancak floksera hastalığı bağları kurutunca babamız kalecik karasına benzer kalitede üzüm arayışına girdi ve kararı Avşa ada karası üzümü oldu. Ada karası üzümü Rumlar tarafından Fransa Bordoeux bölgesinden getirilmiş ve Avşa toprağına adapte ettirilmiştir. Eskitilebilir kalite şarap verir.

Şaraplarımız kalite şaraplık üzümlerinden son teknoloji ile Bortaçina’ ya has teknikle üretilir.
İklim şartları seneden seneye (+) ve (-) kalite kazandırır ve bu şaraba doğrudan yansır.
Hem kitle şarapçılığı hem de üst düzey kalite şarapçılığı yapmaktayız. Çünkü üretimde birinci sıkım en iyi kalite, ikinci sıkım orta kalite ve üçüncü sıkım düşük kalite şarap verir. Bunları elekle ve fiyatla ayırmaktayız.
Şarap her zaman yatırımdır.
2001 dekoltesi çok kaliteli idi. Büyük bir miktarını eskitmekteyiz. 2002 için zaman erken
Makinelerimiz 1998 model son teknolojidir. Mantarı Portekiz’ den almaktayız.                                           
 a.) Şarapçılıkta özel sektör kaliteli üzüm yetiştirmeye muhtahsili  özendirilmesi ve maddi olarak desteklenmesi gerekmektedir.        

 b.) Şarap üreticileri kaliteli şarap yaptıkları zaman dolayısıyla şarap    sevenler artacaktır.

2001-2002) yılında %40 kapasitesi artırıldı. Şarap kültürünü artırmak amacıyla fabrikamızın önüne şarap evini açtık.
Ürettiğimiz şarapların %20’ sini A.E.T. ülkelerine ihraç etmekteyiz. İhracatta en büyük sorunumuz A.E.T. üyesi olmamamızdır.
Kıvamında 70.000 adet şişelik yıllanmış şarabımız bulunmaktadır.
Şarap evimizde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarız.

İçeriğe Geri Dön | Ana Menüye Geri Dön